Have a break

SELAMAT DATANG

Welcome readers,
Saya menghargai kunjungan anda. Let's get connected and see the world through each other's lenses.

MY PRECIOUS

FARAH ALIA

Lilypie Kids Birthday tickers

FARAH ADIRA

Lilypie Premature Baby tickers

Saturday, 9 October 2010

Mari memetik buah

26 SEPTEMBER 2010

Little people day out hari ni. We head off to Pick Your Own Farm at Esher, Surrey for a hands-on experience. Budak kecik 2 org ni were so excited at the chance of picking out their own strawberries. Tu pun selepas kena pre-warning : jangan petik banyak2, nanti tak habis nak makan. Choose only the big, juicy one. Hahhhaha nasib baik depa dengar cakap.


We are the pumpkin queens.

Do we look cute like this? Aaaaa? Oh..whatever kiddo...

Sea of pumpkins

Sebelum operasi memetik buah, kena operasi bergambar dulu!



Look! We got our own strawberries!

Asha : I got the biggest one.

Can we pick them all? NOPE!

Tenaga kerja bawah umur baru nak memulakan shift. Red berries and black currant...sedap buat juice nih.

Lepas memetik segala buah-buahan mengikut hajat hati kanak2 kecil ni, aku paksa mereka ikut aku petik jagung pulak. They said "We are in a jungle!"

Sebabnya pokok jangungnya besar2, seram bila dok kat dalam tu. Banyak le aku memborong sebab kawan2 kirim. Jagungnya pun besar. 1 tongkol tu macam boleh makan utk 3 orang. Sampai sekarang aku baru makan 2 tongkol. Ada 4-5 lagi dalam freezer! Bila nak abis ni? Buat menyemak ruang je. Tak baik tu...kecik ati jagung. Tarik balik la. Moral : Tahun depan kena petik dengan lebihhhh berhemah......


5 comments:

3yearshousewife said...

wah, dah masuk september pun strawberries nya masih ada yg gebu2 lagi ek. Uish bestnya.
rindu main petik2 buah....

Asmida said...

Dah tinggal hampas2 je K As....tapi buahnya gebu2 sbb tak ramai org datang time ni. Sempat le buah tu mengembang dengan jayanya, hikhikhik.

K-Addicts said...

hi, bloghopping here.saya suka sangat tengok buah2an matsaleh ni.berangan memang tak kalah.nak pegi xmampu kan. taruk la gmbr buah, bunga banyak2...saya suka!

sitiezahim said...

hai kak long..bes la nama blog ni (saya peminat giler2 ali setan haha)..bes nye petik strawberi, saya arituh x sempat, datang german musim strawberi baruuuu aje abis hehe..

Asmida said...

k-addicts,

thanks for stopping by. jemput makan buah, hihihiih.

siti,
ala...banyak masa lagik. taun depan ngan taun selepasnya, boleh makan puas2. k long taun depan entah sempat ke tak. huk huk huk. sedey pulak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda adalah pelawat yang ke :