Have a break

SELAMAT DATANG

Welcome readers,
Saya menghargai kunjungan anda. Let's get connected and see the world through each other's lenses.

MY PRECIOUS

FARAH ALIA

Lilypie Kids Birthday tickers

FARAH ADIRA

Lilypie Premature Baby tickers

Friday, 21 May 2010

Alia's Birthday Party

Our daughter is 5-years-old!
Happy birthday, darling,
You are our our little gem, the love of our life,
Tanda kasih mama dan ayah.

We had a small party to celebrate Alia's birthday. Many apologies to those who were not invited. Kami hanya menjemput kawan2 Alia bersama parents masing-masing. After all, it was her day.

We had 2 separate celebration: the 1st one was held privately on her birthday (12 May) and the 2nd one was celebrated with her friends 2 days after.

A little present from mom and dad on her birthday.

We decorated the cup cakes for her classmates at school.

Cake of the day.

Private celebration, only the three of us.

Birthday cake of her choice: Princess (Pea) Tiana and the frog.

Kudos to my hubby for decorating the small room while I was busy in the kitchen.

BBQ to spice up the day.

The happy and eager faces.

The guests.

With her forever friends.








Semoga kamu menjadi anak yang solehah,
Semoga kamu berjaya dunia dan akhirat,
Semoga kebahagiaan menjadi milikmu,
Semoga sentiasa diberkati olehNya,
Amin.....

Kunjungan dari Manchester

Entry ini ditujukan khas buat ma di kampung.

K Lah n femli merupakan kawan lama mak aku. Aku n hubby selalu singgah jumpa mereka mereka setiap kali kami naik ke utara. Kali ni mereka pula ke selatan, berjumpa kami. Selama beberapa hari, meriah la rumah kami dengan gelagat dan cerita masing2. Banyak juga mereka berjalan di sekitar London. Aku n femli tak dapat ikut sebab aku kena siapkan kerja-kerja penyelidikan. Tapi mereka ni, bab2 berjalan memang 300x lebih terer dari aku n hubby, hhihihi.

Di Windsor Great Park.

Cikgu Man (walaupun dia lecturer UM dah skrg ni, sampai skrg aku panggil cikgu- dah terbiasa) dan Hilwa.

One for the album.


Haiqal dan Nurul, bersama K Lah n suami.

Dah besar2 semuanya anak K Lah, kan ma? Dulu dorang sekolah rendah lagi...sekarang dah jadi anak dara n anak bujang. Harap entry ini dapat mengubat kerinduan ma pada mereka.

Selamat Hari Jadi Adam

Beberapa minggu lepas kami ke Windsor, untuk meraikan sambutan hari jadi Adam. Budak2 seronok sangat sebab ada huge trampoline, acres and acres of field for them to run around, plenty of foods and snacks and not forgotten, Smartie Artie the clown.

You're a big boy now...

The clown who kept the kids entertained.

Ala...bila le dorang ni nak potong kek? Tensen le...kami dah tunggu lama ni...hayooo



Adam, with mom and dad.


Since the kids were having a really good fun, kami the grown-ups pulak seronok dapat jumpa kawan2 lama dan baru. Macam2 cerita keluar. Sambil borak, tuan rumah menyajikan pelbagai juadah sate, mihun, nasi, cendol, keropok lekor, kuih-muih Melayu dan Barat. Pendek kata, kami memang dijamu sepuasnya. Lepas tu bila nak balik, siap dibekalkan dengan nasi, ayam, kari daging dan dessert sebagai buah tangan. Sungguh terasa macam kenduri kat kampung2 but in a lavish kind of way.

Duduk lepak2 di rumah Anita ni (Adam's mom) memang terasa damai. Apa taknya, rumahnya dikelilingi bunga pelbagai warna. Memang cantik! Sampai my hubby kata, tak payah pegi Holland dah...datang sini je...sama je cam taman tulip kat Holland tu. Hahahha...








Majlis hari itu berjalan lancar, semua tetamu berpuas hati. Tahniah kepada tuan rumah dan terima kasih kerana menjemput kami. It was indeed a great party.

Picnic

Bukan saja orang putih yang jakun bila matahari bersinar, kami yang tak berapa putih ni pun jakun jugak. Mana tidaknya, berbulan2 dok sejuk beku, terasa organ2 dalaman pun macam beku...tiba2 bila matahar menjengukkan muka je, mula la kami keluar berduyun-duyun...piknik di bawah sinaran mentari....syok!

Suka hati dapat berlari-lari selepas 3-4 bulan berhibernasi.


Malay community kat sini.

Macam2 menu ada...sebut je..lepat pisang? seri muka durian? nasi? mee? pizza? Macam-macam adaaa!!

Hmmm...memang kenyang perut suka hati betul. No wonder diriku semakin mengembang ke sisi.......Tulun..tulunn.


Aktiviti ziarah rakan-taulan

Ni cerita beberapa bulan lepas, masa Easter holiday. Since the weather was quite nice, we have decided to pay good old frens, a visit. Jadi sampailah kami ke Lancaster dan Norwich. Sempat jugak singgah jumpa kak Lah n femli di Manchester.


Souvenir dari Norwich.

Pantai di Great Yarmouth.

Alia with her giant doughnut and ice-cream.

Kami posing je dan masuk gift shop..tak masuk pun dalam Sea-Life Centre ni. Al-maklum la...percutian budget.

Di tengah2 bandar Norwich.

My hubby and me.

University of East Anglia.

Cantik campus ni...penuh kehijauan.

Pastu ada tasik pulak tu. Widad's humongous window was like looking straight into a picture-postcard view. Cantik!

Terima kasih to Widad n Ijal serta their cute little daisy Wardah, yang bersusah-payah meraikan kedatangan kami. Thank you ever so much. Masih ku terkenang nasi goreng seafood Widad tu. Yummy!

Kemudian kami meneruskan pengembaraan ke Lancaster pulak. Bertemu rakan yang sudah laaaaaama tak jumpa. Si Dar, rakan sekamsis (kolej) semasa di UKM. Si Alia pun seronok sebab ada teman bermain. Malamnya, dia sampai tak mahu masuk bilik, asyik bermain dengan Damia. Pagi2 esoknya, mandi sama Damia, main sama Damia. Seronok sungguh dia dapat berkawan2.

Kanak2 riang...aku suka gambar ni. So cute, kihkihkih. Perasan muda sekejap.

Lancaster University

Lancaster Castle


We are the statues!

Terima kasih buat Dar n Ja'a yang masak macam2 untuk menjamu kami. Sate, nasi kuning (makanan org Tawau), udang ala tempura n siap order laksa Penang lagi!

Selepas 5 hari kami mengembara (cewah!), tibalah masa untuk berangkat pulang. Pulang? Not just yet...kami singgah umah K Lah di Manchester, sempat jugak tidoq semalam and then esoknya singgah ke destinasi kegemaranku...Stoke-on-Trent. Thanks a million to my hubby yang tanpa disangka-sangka, telah berbesar hati menaja sesi membelah duit di Stoke kali ini. Sungguh ku terharu...terima kasih daun keladi.....lain kali belanja le lagi....adinda tak marah punyer.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda adalah pelawat yang ke :