Have a break

SELAMAT DATANG

Welcome readers,
Saya menghargai kunjungan anda. Let's get connected and see the world through each other's lenses.

MY PRECIOUS

FARAH ALIA

Lilypie Kids Birthday tickers

FARAH ADIRA

Lilypie Premature Baby tickers

Monday, 2 March 2009

Picnic at Virginia Water Park

Sabtu lepas kami pegi piknik. Saja jer nak bawak budak2 ni kuar, jalan2. Winter ni, tak banyak kuar tu yang bila ada matahari je, rasa seronok, so rugi kalau dok umah je. Tapi hari tu, matahari takde lak. Hari sebelumnya terang-benderang. Nasib baik tak hujan so rancangan tetap diteruskan.

Sebenarnya kalau ikutkan hati, aku nak cancel je piknik tu sebab rasa tak sihat sangat tapi memandangkan aku yg gatal2 mulut mencadangkan idea tu hari sebelumnya (sebab cuaca cantik sangat) so aku gagahkan jugak. Lagipun kesian kat Alia sbb aku dah bgtau dia we're going for a picnic tomorrow. So kena le tepati. Malam tu aku tak boley tido, sakit kepala tahap gaban pastu kalu bernafas rasa perit sangat. Tido baring menonggeng menelentang semua tak kena. Nasib baik masa piknik tu aku ok sikit. Pada kawan2 yg kenal aku, depa tau la aku ni jenis yang "angin berjalan2". Maknanya kalau sakit, bila dapat jalan2, aku sihat la. Pastu bila balik, mula le terasa sakit balik. Teringat masa pregnant dulu, kan asyik tak sihat badan je. So hubby selalu le bawak aku jalan2 naik keta malam2. Bila kena angin je, rasa lega sikit kepala aku ni.... terasa aman dunia ni, cerah sikit mata aku nih. Bila sampai umah, uwekk uwekk balik.

Bebalik pada piknik, ada 4 famili yang pegi. Aku, Maswa, Su dan Mulia. Seronok la, masing2 bawak makanan. Ada pizza, ayam madu, spaghetti, bubur kacang, kuih gunting, dll. Budak2 ni tak makan sangat, sibuk dok main. Jadi kami ibu2 ni la yang menggemukkan badan, makan utk diorang. Kalau tak makan kang membazir (alasan je tu).

Mak guard tengah mengawasi 2 anak teruna Maswa

Yaaaahh inilah menu kami tengari itu.....

Apalah agaknya yang bersungguh2 sangat tu...siap dengan demo2 tu....

Anak2 dara dan anak2 teruna...wild and free hari tu!

Kesimpulannya, bagus gak berpiknik2 camni. Nanti summer kita buat lagi, ye. Best gak sekali-sekala makan lepak2 camni. Budak2 happy, mak bapak budak pun happy. Komuniti bahagia, aman dunia.....hahahha hahaha.

11 comments:

ieda said...

kak as..lagu peveret saya..u know me...nak tepek kat blog saya jugak :P

De' Sal said...

Sonot tengok anak2 main ya...nape maknya tak join sekali.

as,bila balik mesia...

Asmida said...

tepek ida, jangan tak tepek. tu la sejak nengok sunday night project tu, terus minat lak kat budak ni

Asmida said...

maknya tak baper sihat...tu pun buat2 terer je. tak tau lagi bila nak balik, k sal. hubby datang sini ujung bulan ni so as tak jadik balik dlm masa terdekat. nanti balik kita jumpa2, ye. umah kita tak jauh, boleh as gi tgk umah k sal yg cun tu.

atie said...

Kat sini pun musim demam dik, cuaca amtlah tidak menentu. Harap asa dan cute girl sihat selalu k...good 2 c u back here

JULIE EZWIN aka ALYA ZARA said...

Hai As...

Mekasih la sudi ajak anak-anak kitorang tu g join picnic u all tu. nanti nak save lah gambar 2 keping last tu ye utk dicelotehkan kat blog saya pulak ek. Ni dah lama tak celoteh ni...tak siap2 lagi kerja2 yang kena buat tu hari.

InsyaAllah summer betul nanti boleh lah u all berkunjung ke Windsor pulak...kita picnic kat Pleasure Island ek...barbecue pun boleh...nak camping pun boleh.

Boyz said...

wah...wah..bestnye.....hahahhaha...seronoknye.....adesss.....hepi sangat ni....sebabnye....saya ternampak beberapa muke pensyarah yang saya kenal dlm pic2 yang ditepek tuh....hehehe....selain puan asmida....saya juge telah ternampak puan widad dan cik norlida.....hehehhe...semuanya kat sana.....bestnye...semua pensyarah saya...hhehehhe

MaMa 3H said...

salam perkenalan...sukanya budak2 tu kan

a-as said...

Salam perkenalan,
kita punya nama yang sama, asmida ;)

a-as said...

Salam perkenalan,
Kita punya nama yang sama, Asmida ;)

kerongsangemas wedding decorations said...

hye kak long...
ape kabar k/long n alia..
wah..wah..
best betol kak tgk page kak long nih...
mcm nk pegi sna jer...
kak long blik lmbat lg kn?
tggu kak kumpul duit eh..
hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda adalah pelawat yang ke :