Have a break

SELAMAT DATANG

Welcome readers,
Saya menghargai kunjungan anda. Let's get connected and see the world through each other's lenses.

MY PRECIOUS

FARAH ALIA

Lilypie Kids Birthday tickers

FARAH ADIRA

Lilypie Premature Baby tickers

Monday, 12 July 2010

Safari Park

Our first encounter with the wild! Up close and personal!

We spent a day at West Midland Safari Park, in Birmingham. Quite interesting especially for Alia. Tempat ni sangat besar, so kalu sapa2 nak gi sana, I would suggest pegi pagi2 lagi. Banyak aktiviti tapi kami sempat tengok Sea Lion show dan melawat safari je. Pastu pegi kejap ke Leisure Park.



Apa nama haiwan ni, ye? Lupa pulak. Hubby aku ada bgtau tapi aku lupa dah. Haiwan ni macam arnab tapi lebih besar, macam kangaru tapi lebih kecil. Lompat2 macam kangaru.

Rusa...depa datang makan kat tangan. Aku tak berani....bila rusa tu datang dekat, aku campak makanan tu.


Bengal tiger

Cheetah


Harimau putih sedang merenung masa depan.

Unta...besar, kan. Walaupun bulunya huduh tapi muka unta ni cute...

What a sight....

Mula-mula hubby aku konon nak tunjuk macho, dia panggil2 binatang ni. Sekali binatang ni datang dekat betul, nak masuk kepala dalam keta...haa...baru semua gabra. Cepat2 roll up the window. Alia dah jerit-jerit masa tu. Sempat le meleleh air liur binatang ni kat cermin keta.


Aku suka ni...Sea Lion show. Very entertaining.




Lepas abis menjelajah safari park, kami kelaparan. Pegi ke city centre, makan di restaurant pak arab. Sekali, datang satu dulang besar berisi nasi n pasta, kat atas tu ada 1/4 ayam dan daging kambing. Satu dulang lagi, salad. Terkejut kami tengok. Boleh makan 4 orang! Kami kekenyangan sampai tak larat nak bangun. Gambar dalam hp hubby...tak dapat nak tunjuk sajian gergasi ni.

Orait, sehingga berjumpa lagi......




1 comment:

che'puan Idot said...

i sgt happy melihat u happy di sana kak as.
yet, i miss u really.
tapi tak lama lagi kita jumpa dah kan??

already accepted my invitation?
dah privatized dah blog.
jaga diri kak as.
salam sayang dari kami utk kas as sefamily.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda adalah pelawat yang ke :