Have a break

SELAMAT DATANG

Welcome readers,
Saya menghargai kunjungan anda. Let's get connected and see the world through each other's lenses.

MY PRECIOUS

FARAH ALIA

Lilypie Kids Birthday tickers

FARAH ADIRA

Lilypie Premature Baby tickers

Sunday, 26 February 2012

Wad 2A

Salam semua,

Masuk hari ni dah hampir seminggu aku menghuni Wad O&G Hospital Putrajaya. Hampir setiap hari juga aku menghitung detik masa dan mengira-ngira, mencongak dan meramalkan perkembangan baby. I have this big worries that my baby will be delivered prematurely. Aku tau ramai baby yang boleh survive walau lahir awal. Tapi bila Dr cakap kalau lahir seawal 30 minggu (which I am at), baby tak kuat, boleh jadi macam-macam komplikasi terutamanya masalah pernafasan, masalah mata, ginjal dan pencernaan yang tak sempurna. Worst case...berlaku pendarahan otak yang boleh menyebabkan cerebral palsy. Nauzubillah.

Last week, berat baby approximately 1.4kg. Itu estimation through ultrasound. So ada plus minus 400g kata Dr. Realistically kalau bb lahir sekarang, beratnya boleh jadi 1kg atau 1.8kg. Aku harap sangat bb ok, berat ok, organ semua ok. We have been waiting for more than 7 years for this baby. Semoga penantian ini berakhir dengan kegembiraan.

Oh, well.....bunga dari my hubby, peneman sepanjang aku berkampung kat wad ni. The only thing that 'bring a life' to this room.


2 comments:

sitiezahim said...

memang sangap giler dok wad..sitie dulu masa arwah 10 ari dok wad..org kuar bawak baby, kita kuar bawak jasad je...memang rasa takleh pandang dah HTAA tuh..huhuhu..apapon mmg byk komplikasi kalau lahir awal, percaya pada takdir..kalau memang dia milik kita, insyaAllah dia akan lahir dengan selamat...doa byk2 ok :)

Asmida said...

Hmmm...tak boleh imagine besarnya cabaran siti masa tu. Bb siti lahir berapa mingu? Tak sampai 7 bulan, kan? Siti bleeding ke dulu? Ke ada sebab lain? Kalau u r not ready to talk about it, takpe. As faham.

takpe la...sekarang dah ada izzah dan lea...dua-dua pun comel dan ceria.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda adalah pelawat yang ke :