Have a break

SELAMAT DATANG

Welcome readers,
Saya menghargai kunjungan anda. Let's get connected and see the world through each other's lenses.

MY PRECIOUS

FARAH ALIA

Lilypie Kids Birthday tickers

FARAH ADIRA

Lilypie Premature Baby tickers

Saturday, 8 August 2009

Legoland

Hari Khamis lepas aku, Su dan our baggages head off to Legoland. Aku membayangkan tempat ni best gilo...tapi mungkin not my cup of tea kot (of course, it was meant for kids). Tempatnya sangat besar, menarik tapi yang tak bestnya ialah aku kena beratur panjang. Tu yang maleh tu. Kami pegi lak time cuti sekolah. Memang berduyun-duyun manusia kat sini.

Memang dari dulu niat nak beli annual pass bila suami aku datang. Unlimited access. Boleh pegi bila-bila masa sebab dekat ngan umah. Tapi nasib baik tak beli sebab pada aku not worth the money kalu bayar mahal-mahal pastu kena beratur lama-lama. Baik aku spend the money dengan pegi holiday kat mana-mana rather than worn myselff out, waiting in the long queue. Apa-apapun, seronok jugak la. Kalu bawak anak-anak besar i.e 8 taun ke atas memang seronok giler sebab banyak rides yang menarik. Kami yang bawak anak dara kecil ni, limited rides le sebab dorang kecik lagi, takut nak naik. Dah tu kami malas nak beratur panjang-panjang. Penat woooo. Alia sampai tertidur atas bahu aku, masa tgh beratur. Sapa yang susah? Makcik jugak.....

Legoland Windsor yang tersohor tu. Tiketnya aku rasa dalam 37 pounds dewasa. Budak2 dalam 23 pounds. Ni aku agak-agak je. Aku masuk free..jangan jeles ye.

Arrrghhh...indahnya idup ini bila disirami air ujan tiruan!!!!

2 orang anak dara sunti berjalan penuh keayuan ke arah paddling pool.

Yeayyy...dapat lesen memandu! Pasni boleh bawak keta !!!

Sapa nak lesen keta??? Angkat tangan!
Alia penyebab traffic hari tu. Dia pandu sangat la berhemah yang amat sampai ramai yang membontoti.

Belajar memandu....seronok depa ni.

Sebelum masuk ke litar pemanduan, kena ada oral test dulu. Jerit 'Legoland' sekuat hati.

Muka-muka menahan sabar, pura-pura senyum. Tengah beratur tunggu turn.

Tengok muka Alia. "Air apa ni?". Mungkin tu la kot dia pikir dalam kepala. Dari awal lagi she was not convinced yang air kotak ni ialah apple juice sebab takde gambar apple kat depan kotak....so typical. Tesco marketing team kena take note nih.

Wowwwwwwwwwww!!!! Alia macam sungguh terpegun je.

2 frens in a train.

Ramai yang kata Legoland is amongst the best place for kids....mungkin aku pegi salah waktu kot....

3 comments:

arapink said...

Salam Perkenalan dari Ara untuk Kak As :-)

Ara rase best sgt tgk blog akak...bersama telatah Alia yang manja...

Rase puas dapat tengok banyak gambar...

Terujanya nak menjejak kaki ke sana :-)

Ara dah link blog akak...senang nak baca entry seterusnya nanti :-)

Asmida said...

salam bersambut, hihihi.

ala u ni...buat ai malu je. blog ai biasa-biasa je (ala mengada-ngada).

kalu tersesat kat UK ni, roger2 la.

3yearshousewife said...

Betul tuh, K.As ras kena pegi waktu2 yg tak brape ramai org. Baru best. summer mmg le park camni ramai giler. lagipun free kan, hantam je lah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda adalah pelawat yang ke :