Have a break

SELAMAT DATANG

Welcome readers,
Saya menghargai kunjungan anda. Let's get connected and see the world through each other's lenses.

MY PRECIOUS

FARAH ALIA

Lilypie Kids Birthday tickers

FARAH ADIRA

Lilypie Premature Baby tickers

Saturday, 8 August 2009

Sports Day at Englefield Green Nursery School

Setelah 2 kali ditunda sebab hujan akhirnya sekolah memutuskan untuk mengadakan ari sukan ni dalam dewan. Hari tu Alia merajuk sebab aku tak bagi sticker kat dia. Aku jadi referee. Mana-mana studen yang sampai ke garisan penamat akan diberi sticker. Ada 4 referee. Alia dah dapat sticker dari referee lain jadi aku takleh bagi more sticker to her. Dia main merajuk pulak...sepanjang acara berlangsung dia bermuka semacam. Pastu pegi duduk bertempek ngan cikgu dia, dia tak mau join dah......

Dengan Mrs Harding, Ms Galbraith, Mrs Summerton dan Mrs Mills, di hari terakhir persekolahan term ini. Bulan September ni Alia dah masuk Reception Class, upgrade sikit dari Nursery Class. Dah besar anakku ni.

Acara yang melibatkan ibu dan anak.

Acara untuk kaum bapa.

Sesi pujuk-memujuk peserta yang merajuk.

Ready.....get set...go!

Egg and spoon race. Alia terpaksa dipimpin oleh cikgunya. Kalau tidak, dia tak mau join. Tu pun join dengan muka muncung je.

Antara rakan Alia.

Nat lari penuh perasaan.

Alia and Mrs Harding.

Run! Run! Run for the sticker! Kalu kat Msia dapat gak tupperware ke...sweets ke...kat sini dorang bagi sticker je.

Barisan peserta-peserta acara sukan pada hari itu. Seingat aku ada 3-4 orang yang nangis sepanjang acara nih. Cikgu-cikgu hari tu terpaksa jadi tukang pujuk. Kids *sigh*. Well, that's kids for you.






No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda adalah pelawat yang ke :