Have a break

SELAMAT DATANG

Welcome readers,
Saya menghargai kunjungan anda. Let's get connected and see the world through each other's lenses.

MY PRECIOUS

FARAH ALIA

Lilypie Kids Birthday tickers

FARAH ADIRA

Lilypie Premature Baby tickers

Friday, 21 May 2010

Catching up

Waaaaaaaaaaaaaa......lama betul tak update blog ni. Sudah bersawang gamaknya. I have literally been on the move : sekejap dok rumah, sekejap keluar rumah. Masuk hutan, keluar hutan. Nasib baik ada sang suami yang sama-sama tolong aku pegi field. This time around, kat ladang *oink oink di Windsor Great Park. 3-4 kali jugak kami ke sana. The smell was horrible but luckily my work did not have any direct contact with those yang hidung penyek tu.

Aku cuma menjadi ala2 penoreh getah a.k.a scrapping the algae off the trees. My hubby siap pakai mask segala...tak tahan katanya. Nasib baik aku bersemangat waja...walau hidungku kembang-kempis menahan bau yg semacam tu. Minggu depan kena masuk utan lagi...pasang diffusion tubes, to monitor the ammonia and nitrogen dioxide at the site. Pastu kena amik bark pH and then pegi ambik balik semua tubes tu. Lepas tu...abis le projek ni.

Mid June, we will be leaving for Scotland pulak, for my last and final fieldwork. Tak sabar nak tunggu semua keje abis. Hmmmm......

Hutan orang putih ni lapang je.....sebab takde canopy macam rainforest kita. Gambar ni masa winter so banyak pokok2 kecik kebanyakannya dormant. Summer ni pokok2 tu mula naik balik so ada le semak sikt2.

Ni la rupa kuadrat yang aku letak kat atas batang pokok oak. Yang hijau tu adalah terrestrial algae, my "prime suspect", hhihihi.

Aksi seorang penoreh getah tanpa rela.

Itu saja laporan academic utk kali ini...........

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda adalah pelawat yang ke :