Have a break

SELAMAT DATANG

Welcome readers,
Saya menghargai kunjungan anda. Let's get connected and see the world through each other's lenses.

MY PRECIOUS

FARAH ALIA

Lilypie Kids Birthday tickers

FARAH ADIRA

Lilypie Premature Baby tickers

Tuesday, 27 December 2011

Pregnancy update

Hmmmm.....my appetite return with a vengeance! Malam ni je after makan nasi dengan ikan sweet sour, perutku tak kenyang2 jugak. So aku goreng nugget, masak pizza dan buat kukus sweet corn. Hambek kao!! Makan sampai nak pecah perut. Sambil makan, mulutku sibuk mengomel-ngomel. " Kalau macam ni memang kompom jadik mak gajah lorr". Mr hubby cakap..."takpe...makan je le". Aku pun apalagi, makan tanpa rasa malu2 lagik.

Lepas makan, mandi. Then baru perasan..alamak, perut aku dah besar. Takkan overnight baby mengembang. Ke sebab aku makan banyak tadi? Takkan la boleh jadi sebegini muncit? Haissss apa2 je la. Sebelum ni risau sebab perut kecik. Bila perut besar pun risau jugak. Then aku decide : takpe la...besar ke kecik, janji baby sihat.

Sebenarnya aku risau gak sebab few weeks ago aku kena infection pastu ada satu Dr locum ni (betul ke eja ni?) dia prescribed strong antibiotik kat aku. Aku dah makan 6 biji sambil2 google2 pasal ubat ni. Then aku tak puas hati jugak. Bila pegi jumpa Dr yang aku selalu jumpa tu, dia suruh berenti makan. Aku dah cuak la. Baby aku ok ke? Dah la aku rasa perut tak membesar. Dr suruh buat 3D scan utk detailed scan. Jangan la jadi apa-apa. Kang nanti aku menyesal tak sudah.

Takut jugak nak gi scan ni......

1 comment:

sitiezahim said...

huhu..camne doktor tuh leh suruh makan ubat yg takut ada kesan kat baby? ish ishk...cepatla scan kalau sitie dah berdesup tau hahaaha..btw sitie kalau pregnen laaaaaggiii diet sbb tak tahan kene bebel ngan misi klinik huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda adalah pelawat yang ke :