Have a break

SELAMAT DATANG

Welcome readers,
Saya menghargai kunjungan anda. Let's get connected and see the world through each other's lenses.

MY PRECIOUS

FARAH ALIA

Lilypie Kids Birthday tickers

FARAH ADIRA

Lilypie Premature Baby tickers

Wednesday, 1 July 2009

Trip to Belgium and Luxembourg

Percutian ini diketuai oleh Cik Idot. Dia dapat voucher percuma. Kami bayar penginapan (caravan) murah je, aku rasa 8 euro untuk 4 hari 3 malam. Kalau tak silap la. Sudah lupa. Tapi yang pasti tak sampai 25 euro pun. Makan kami masak sendiri sebab kat caravan ni ada dapur, pinggan mangkuk segala.
Cik Ida, aku, Idot dan Faiz. Kanak-kanak 2 orang tu tak nampak muka, hehehe
Posing ala-ala artis gitu


Kat tepi highway, sempat lagi snap sekeping dua
Alia jadi model Cik Ida

Terer tak aku berlakon jadi patung? Konon nak tiru gaya patung kat belakang nun
Kat depan Atomium, salah satu tourist attraction kat Belgium ni
Sayup mata memandang minah ni

Tak dapat pegi Paris, dapat berangan kat mini Champs-Elysees ni cukup la.

Ni kat Luxembourg
Nak naik Eurostar - first time. Tak le semegah yang diwar-warkan

Tiga sahabat

Kuih ni ala-ala kuih kat Malaysia. Manisnya yang amatttttt...lebih manis dari kuih orang-orang Kelantan.

Ni pun kat Luxembourg

Cantik tempat ni tapi orang-orangnya sangat tak peramah. Garang giler!!
Di declare sebagai The World Heritage
Panca sitara era baru

Ni kat Dochamps, dekat dengan tempat kami menginap

Breathtakingly amazing
Posing dalam caravan sebelum bertolak balik

Ni le caravan kami dan keta sewa merangkap restaurant dan katil sepanjang perjalanan kami yang jauh tu

Anak daraku berposing manja

Makan homemade ice-cream di tengah-tengah bandar Brussels

Ni among authentic dish kat sini aku rasa sebabnya jeling kiri-kanan, kebanyakan pelanggan (mostly tourist), makan menda mussels dalam periuk ni. Alia tak mau makan, dia nak tolong pegang bekas besi tu je, buat isi shells.

Lagi gambar naik Eurostar.............

Posing kat depan alfresco diners konon...........

One for the album

Antara kedai coklat yang terkenal kat sini. Kami tak mampu nak beli.....mahal!!

Tram yang tak ramai penumpang. Bandar ni tak sibuk, tak ramai orang sangat

Sila pimpin tangan anak anda. Tu kot signboard tu tulis


Alia dan Fuadi, dua kanak-kanak riang menemani pengembaraan kami

Kat Atomium

Mini Europe





Sebelum balik, agenda paling penting ialah membelah duit dengan membeli coklat. Hajat di hati nak bawak balik Msia buat kaum-keluarga. Malangnya anak daraku (dan emaknya) sangat suka coklat jadi sehingga ke saat ini, dilaporkan hanya tinggal 2 kotak sahaja lagi. Memandangkan aku akan balik Msia Januari nanti, nampak gayanya sangat la tipis harapan bagi coklat itu untuk menjengah mentari bumi Malaysia........


8 comments:

ieda said...

Komen Cik Ida utk Kak Kiah kak As kiter:

1-kata dah...skali dia tulis blog, ada la utk 3 bulan terus dia cover

2-Aparaaa...gi Belgium lebih dr sebulan baru tulis blog...basi dah kak as..hehehe

3-Bile masa lak kiter gi Germany..kak as nih..tak baik tau bohong sunat...LUXEMBOURG la...aduiii boleh dia lupa negara dia gi..

4-dah abis coklate???? saya 1 kotak kecik harga 2 euro tu pun tak larat nk makan...yg berguni2 tu duk dlm almari, bawak balik mesia..ngehngehngeh...

sekian laporan Cik Timah dr White City...

De' Sal said...

Sonotnya.......tak dapat nak digambarkan,bilalah gamaknya akak nak sampai kat sana,tak mimpi la.....

jeles nih,makan coklat sorang2 yerkkk......

a-as said...

hmm so nice dpt jalan2 tengok tempat orang kan! Luas jer pemandangan ;)

JULIE EZWIN aka ALYA ZARA said...

best memang best...syok tengok view lawa2... camana u all dpt diskaun utk caravan tu ...citer la... mana lah tau nak jugak kaki2 ini merayau ke sana....u all g weekend ye ek???

Asmida said...

Ida,
Pembetulan sudah dibuat dengan jayanya. Makcik sudah lupa daratan la, dok ingat Germany je. Nasib baik ada penasihat peribadi, hihihi. Tenkiu tenkiu.

K Sal,
Meh le sini pastu boleh gi europe dari sini. Tiket skrg murah je kan. Tinggal anak2, hihihi(dengan nada jahat). Dtg honeymoon ngan hubby. Celebrate sempena abis study nanti.

A-as,
Berjalan mmg seronok tapi poket rabak le......

Win,
Hihihi, nanti jumpa kita citer detail, ye.

rubiyanti said...

Bestnya makan angin.
As nampak kurus ler duk sana.
Kena mintak petua nih.

atie said...

Salam as, nampak happy dan ceria semua kan dapat jalan dengan keluarga masing2. Emmm...ole2 takde ekk....hihi

JOELY said...

kt mn leh dpt free voucher tu...bestnyerrr...nak jugakkkk....mesti xdan dah nk g europe...sedeh2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda adalah pelawat yang ke :