Have a break

SELAMAT DATANG

Welcome readers,
Saya menghargai kunjungan anda. Let's get connected and see the world through each other's lenses.

MY PRECIOUS

FARAH ALIA

Lilypie Kids Birthday tickers

FARAH ADIRA

Lilypie Premature Baby tickers

Friday, 10 December 2010

Snow datang lagi

2 DECEMBER 2010

Snow menjenguk lagi....kali ni tak selebat last year. Kami kat London tak terjejas sangat but those in the north and Scotland......lumpuh!! Memang lebat sungguh! This year kat area kami ni, 15 sekolah je yang tutup. Pagi-pagi hantar Alia, bawak keta merangkak-rangkak. Snow takpe, frost tu yang aku tak suka sebab kalau frost, pagi2 nak kena sembur de-icer segala pastu kena tunggu ice tu thaw kat windscreen dan segala tingkap. Kalau snow senang je. Tolak ngan scraper dah ok. 2 minutes job. Apa-apapun, kami seronok bila ada snow. Alia takde dalam gambar sebab dia kena pegi sekolah.


Dia main kat sekolah. Far better, siap bersledging segala. Memang best giler. Aku pun naik sledge jugak, sampai lebam2 tangan sebab beku. Memang jatuh tunggang-terbalik, semua budak2 gelak kat aku, hahahahh!! Rugi betul tak bawak camera time tu!




Musti ada...teman seperjuangan neh. K Ju, dalam sibuk2 sebab femli dia datang, sempat lagi berposing.

Tak dapek den nak nolong makcik sorang neh.......


Harap-harap nanti parents aku datang, snow turun balik. Nak bagi depa rasa. Mesti gempak orang kampung Bukit China. Maklum la...kami orang kampung. Jakun sikit bab-bab snow nih.

Ok...'til we meet again.


12 comments:

Acik Mano said...

Salam... jelous acik nengok eh... acik main salji d Genting tu je le yg mampu...

Norazrine Tahar said...

salam perkenalan....salam singgah ye..best dok UK kan??

sitiezahim said...

hehe sini pon x lebat mana..dah seminggu lebeh x turun..seleji byk dah terkorban cair, yg leh survive pon dah itam..huhu

Asmida said...

bagus la dah banyak terkorban. kalu tak, susah mau jalan wooooo!!!

Asmida said...

acik and azrinie....terima kasih atas kunjungan. salam perkenalan.

Nieza said...

salam kenal dr saya di Finland...kat sini pun snow tebal juga...susah nk jln. saya follow n link yer..jemput singgah my blog...:)

Asmida said...

nieza, thanks singgah. salam perkenalan. nak gi menjenguk ke finland ni.

che'puan Idot said...

salam kak as..

am back again...
menghantui blog kamu ini..hehehehe

S.u.F.e.e said...

as...

cepak hupdate
bersawang dohh ni
hehehe

Asmida said...

idot.....hai mama gojes nih. lama bebenor bertapanya. nway, glad you're back, bebeh.

sufee.....rmh aku ni, dok bersawang sokmo. nok kena cari tukang sapu sawang neh. tukang sapu tu keja ikut mood, susah deyyy.

aNiS tHe BumbleBee said...

haih...bila laaa Sri Lanka ni nak turun salji tah?? agagagaga!

Asmida said...

anis,

salji dalam fridge je le nampaknya, ek.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda adalah pelawat yang ke :