Have a break

SELAMAT DATANG

Welcome readers,
Saya menghargai kunjungan anda. Let's get connected and see the world through each other's lenses.

MY PRECIOUS

FARAH ALIA

Lilypie Kids Birthday tickers

FARAH ADIRA

Lilypie Premature Baby tickers

Wednesday, 23 November 2011

I feel much better now...........

The routine morning sickness (walaupun mabuk sampai ke malam) seems to subside. Alhamdulillah. Just a queasiness every now and then. But the severe headache persist. Takpe la...at least some of the uncomfortable symptoms is slowly dissappearing.

Last week was a busy one sebab my aunt datang rumah bersama-sama 4 orang anaknya. Rajin la aku mema
sak. Anak sedara aku- Insyirah, tak mau balik ke rumahnya di Seremban 2. Nak duduk ngan aku. Bagus jugak, buat teman Alia berkawan-kawan. Dah dekat seminggu dia kat sini.

Last 2 days aku dah kemas sikit2 baju-bajan ya
ng berkotak-kotak kat luar bilik. Nanti bila dah lagi cergas, aku nak menyelongkar kotak2 dalam stor pulak. I'm looking for my belly tube! a.k.a belly band Sekarang ni kalau pakai seluar, nampak je terbonjol2. Huduh. Kalu letak belly tube ni at least nampak le senonoh sikit.

Picture : credit to Google.

I have my maternity jeans ready..nicely
sit in my wardrobe. Baju2 yang ketat kat perut semo aku dah masuk kotak, jumpa lagi lepas bersalin (if it still fit la kan). Hajat nak shopping baju2 je belum terlaksana. I kept waiting for the right time and it has never come. Tiap kali nak pegi, rasa malas je. Hubby ajak pegi Sogo. Aku kurang gemar le. Aku nak beli yang murah2 tapi nak beli banyak2 sebab aku jenis yang tak teliti bab2 jaga baju ni.

Makan dah takde masalah sangat. Selalu jugak tak lalu makan tapi bila jumpa makanan yang aku suka.....siap! Semalam aku terasa sangat nak makan patin masak tempoyak. Dah siap beli ikan patin, daun kesum segala, tinggal tempoyak je yang takde. 2-3 kedai aku terjah tapi hampa. Keciwaaa. Lepas tu aku decide nak makan daging masak hitam pulak. Gigih la aku menggodek internet mencari recipe. Kol 10pm baru siap masak. Aku makan 2 pinggan penuh! Sampai tak boleh bergerak dah lepas tu, perut penuh. Memang ikut nafsu sungguh. Puas hati dapat makan tanpa paksaan. Lebih kurang macam ni le rupa daging aku tu semalam. Yummmmmmm!!

Credit to Qistina for the pic.

Esok nak gi klinik lagi, dr nak check darah pulak. Aku ni sebenarnya suka pegi klinik dan hospital. Memang sejak dulu2 lagi camtu. Rasa tenang je kalau dapat bau hospital. Psycho!

2 comments:

sitiezahim said...

hahaha saya paling tak suka pegi..especially unt cek pregnency sbb tak tido malam takut berat naik terlebih..hehe

Asmida said...

siti mmg jaga bab2 badan neh. Kak long pulak time preggy mmg makan ikut sedap hati je. teruk, kan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda adalah pelawat yang ke :