Have a break

SELAMAT DATANG

Welcome readers,
Saya menghargai kunjungan anda. Let's get connected and see the world through each other's lenses.

MY PRECIOUS

FARAH ALIA

Lilypie Kids Birthday tickers

FARAH ADIRA

Lilypie Premature Baby tickers

Friday, 25 November 2011

I want one!

It's 3 o'clock in the morning. Makcik tak boley tido!!! Sebabnya petang tadi dah tido 3 jam. Malam jadi burung hantu pulak. Entah kenapa dalam dok baring2 nak tunggu ngantuk, teringat pulak kat satu travel system yang sejak dulu aku berkenan. First time tengok orang pakai kat IKEA Wembley, kira-kira 1 tahun yg lepas. Jatuh cinta pandang pertama. Masa tu dia pakai iCandy Peach in Black Jack (yang kaler kelabu kebiruan tu). Memang cantik giler la! Aku pulak berkenan yang kaler ni:

iCandy Peach in sweet pea
Credit pics to Google search

Memang lawa betul. Aluminium chasisnya memang berkilat2, bling bling gitu. Pastu aku suka sbb boleh buat macam2 positions. Kira boleh pakai dari newborn sampai 4-5 tahun. Berbaloi la.

Pram/bassinet for newborn

Ni kalau ada anak kembar atau kalau ada anak yang jarak dekat...boleh le sumbat sekali harung.


Yang ni infant car seat utk twins. Kalau takde twins, nak letak anak sedara ke anak sepupu ke atau anak jiran pun boley. No problemo.


Ni pulak dua carrycot. Org British panggil carrycot, American panggil bassinet. Nak panggil pram pun boley. Suka hati la Senah.

Yang ni pulak kalau ada toddler ngan baby, boleh letak baby kat car seat kat belakang nun. Si abang/kakaknya duduk depan. Best, kan?


Ni versi newborn baby ngan toddler. Ishh pendek kata, macam-macam kombinasi la boleh buat. Mabeles!!

Yang tak mabelesnya ialah ongkosnya, buuu. Malas la nak cakap berapa harganya sbb dah sah-sah diriku tak mampu. Dapat berangan cukup la. Kalu aku cakap ngan sang hubby, aku tau dah jawapannya....."Suka la tu mereka-reka". Tu je la slogan suamiku bila aku mengada-ngada nak yang bukan-bukan. Hahhahaha. Padan muka aku.

Aku ni memang pramaholic. My hallway kat UK was cramped with pushchairs. Logik la sbb masa tu I was staying in a 1-bed flat je. Sekarang dah balik Msia, aku sumbat semua dalam stor. Memang ada niat nak jual, daripada sitting there gathering dust, baik le aku jual. At least somebody could make use of it. Pastu boleh le aku usha-usha iCandy Peach pulak (iCandy lain tak minat). Hohohho. Lagi bagus kalau pasni dapat anak kembar....heaven. Hmmmmphhhh...berangan lagi. Ada hati nak pregnant lagi tu. Hari tu dah serik sebab tak sanggup muntah pening loya segala. Sekarang dah sihat sikit, mula la mereka-reka.........














4 comments:

sitiezahim said...

Pushchair yg kak ju bagi tu elok lagi si lea pakai hehe..byk pahala kak ju dpt..mmg balik modal la 1 pound tu hihihi

Asmida said...

Uihh. Mmg berbaloi la. Kat sini brg bb ridiculously expensive.

sitiezahim said...

hehe mesti kak long rindu car boot sale kan..hik hik hik :P

Asmida said...

memang rindu. Kat sini barang2 baby semuanya overpriced.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda adalah pelawat yang ke :