Have a break

SELAMAT DATANG

Welcome readers,
Saya menghargai kunjungan anda. Let's get connected and see the world through each other's lenses.

MY PRECIOUS

FARAH ALIA

Lilypie Kids Birthday tickers

FARAH ADIRA

Lilypie Premature Baby tickers

Tuesday, 25 November 2008

Perancangan

Tajuk macam bagus je, kan? Bukannya perancangan apa pun. Perancangan makan2. Pagi ni aku gi refectory, beli tiket utk Xmas lunch. Majlis ni 19 Dec nanti. Hari terakhir sebelum cuti panjang utk Christmas. Sebenarnya aku tak minat nak pegi tapi Sofia cakap selalunya semua org ada termasuk supervisor. Elok la tunjuk2 muka katanya. Aku pun ikut je le. Boleh la berkenal-kenalan. Ramai yg aku tak kenal. So aku fikir ni le masanya nak kenal orang. Ni menunya.
Starter :Smoked Salmon with a Crisp Baby Gem Salad With Lemon & Dill Flavoured Cream Cheese
Main : Baby Spinach, Lentils & Goats Cheese Filo served with Crunchy Roasted Potatoes, Honey Glazed Carrots & Parsnip, Spiced Red CAbbage, Buttered Brussel Sprouts with Roasted Chestnut & Lemon, Sage & Onion Stuffing & a Rich Gravy.
Dessert : Homemade Christmas Pudding with Brandy Cream, Freshly brewed Coffee

Macam best je, kan? Tapi aku nak kena mintak tukar cream utk pudding tu la. Brandy tu alkohol, kan? Ke mende lain? Aku tukar ngan custard je la. Dulu aku tengok menu beef tomato. Aku cakap aku tak makan beef pastu org kedai tu cakap "Oh, beef tomato is a tomato...a large kind of tomato". Oh, baru aku paham. Ingatkan dalam tomato letak beef...heheheh. Dalam blog ni, seboleh-bolehnya aku tak mau cakap English, aku nak tulis bahasa Melayu je. Kalau kadang-kadang tertulis sepatah dua bahasa omputih tu, maafkan hamba, ye. Tapi dalam sesetengah perkara aku tulis English je ok. Malas nak translate. Tapi aku cuba la sedaya-upaya menulisnya dalam bahasa Melayu jati. Kuang kuang kuang.

Ok, balik kepada perancangan :
  • 19 Dec- Xmas lunch, carol singing, fun walk
  • 22 Dec- Children Xmas party. Semua Silwoodians yg ada anak kena datang. Banyak aktiviti utk kanak-kanak termasuk tukar2 hadiah dan macam2 lagi.
  • 1-3 hari jalan2 ngan Sofia. Nak bawak Alia, Dania, Jaja dan Rumman makan angin. Tak tau lagi nak gi mana sejuk2 ni. Paling tidak bawak diorang pegi Windsor Park atau theme park kat Prince Charles Shoping Mall, Windsor. Atau berenang kat Bracknell.
  • 1-3 hari jalan2 kat London ngan Ida. Aku dah suruh Ida tinjau2 tempat nak jalan2. Pastu kalu jadi nak gi shopping masa Boxing Day. Tapi kesian pulak kat Alia sebab tak boleh bawak budak time sale. Org sangat la ramai.
Lepas cuti Xmas, aku kena pulun siapkan data fieldwork aku. Pastu buat report. Pastu submit, pastu boleh bernafas dengan aman.



2 comments:

S.u.F.e.E said...

As...
wawawawawawa.......
dah banyok giler entry
kagum haku..
I lloikkee..at least
ni one of the online web utk kite
get in touch bila aku dah jauh..
=)..

TQ for the friendship,alhamdulillah at least mung get to know myself by your own..bukan citer2 sensasi aku...hehhehe..

cayalah..update lagik!

Asmida said...

Ala sufi (aku sorang je tulis nama ko dgn 'i' bukan 'ee') jgn le buat sedih camtu. Jgn mengalah lagi. Api perjuangan aku tak padam lagik selagi plan akhir kita belum terlaksana. Aku belum berputus- asa. Mu lagi kena kuat sbb aku berjuang utk mu (walaupun aku sekadar pom pom girl je pun, hehehe).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda adalah pelawat yang ke :