Have a break

SELAMAT DATANG

Welcome readers,
Saya menghargai kunjungan anda. Let's get connected and see the world through each other's lenses.

MY PRECIOUS

FARAH ALIA

Lilypie Kids Birthday tickers

FARAH ADIRA

Lilypie Premature Baby tickers

Thursday, 27 November 2008

Periuk belanga


Semalam masa amik Alia, aku borak2 sambil makan laksa Kelantan, Maswa masak. Tiba2 keluar isu periuk belanga. Selama ni aku dok pakai set periuk dari Argos. 10 pounds je satu set. Tu je yang mampu...maklum la student. Paham2 la bila harga murah tu, kualiti memang hancur! Nak dipendekkan cerita, aku dengan jayanya telah membeli satu set periuk belanga jenama Tefal daripada Maswa. Maswa beli kat kilang. Aku rasa berbaloi la sebab kalau beli asing2, satu periuk je dah dekat 20 pounds. Kiranya kalau beli kat high street (kedai2 kat bandar) lebih 80 pounds satu set. Kilang ni kat Ascot, dekat umah aku tapi aku tak penah tau pulak. Kalau ada sapa2 yang berkenan, bgtau aku ye. Aku jual kat korang 50 pounds. Hahhah, mesti amik untung, maaaa. Makcik kayo!

12 comments:

S.u.F.e.E said...

As,
aku supo berkenang jah dengan set periuk iitew...

mung..aku nak harga modal...ngeh ngeh ngeh...

As,
meh la wat trip sebelum aku pulang........waaaaaaaaaaaaaaa....sob sob

ieda said...

errmm..ingat ambo pun rasa nak jugak la walaupun ambo single mingle..murah tu..

and of course..nak rega modal jugak..

aku nak ikut trip tu jugak..jgn lupakan aku..

Asmida said...

sufi,

jange dok wak sedih gak. insyaAllah kalu mu kelik mesia pon, utk melancong jah. heheh. mu dok sebut pulang sokmo kang masin mulut mu. sebut hok +ve jah. hehe come puyok tu dok? mai la, aku malah nok bagi harga modal, aku nok bawok mu gi kilang, buleh mu borong gila2 punya. dapat lebih dr harga modal, beb.

Pasal trip tu, aku mmg le amat2 setuju. Ingat nok balik msia bulan apr atau mei. Plan jah. Tok tau jadi ko dok. Tunggu kelulusan pokwo kawe. So kita plan trip tu awal la.

ida,
oghe single pon keno beli. buke nok bujang sokmo. persediaan awal gitu. apa kabar abg King's kebab? dah berkenalan ke dok lagi? Cepat, ida. Nanti dapat anak cun hehehe.

Mari2 mari join trip beramai2. Lagi ramai lagi besh...

S.u.F.e.E said...
This comment has been removed by the author.
S.u.F.e.E said...

hokay, aku dengan ini bersetuju utk ke trip kilang tefal...menarekk..
bilo nak bawok neh..wiken depey ko?

ida, toksoh wak ngelat...tiada kaitan dengan status..hok pasti,sebaik shj anda beli,sila jamu aku dengan mee bandung drpd puyok tefal, mesti sedak..ko guano As

iAllahh..aku takkan berenti berdoa..aku lenih mcm OK doh sikit. Takkan benti berikhtiar..maseh dan terharu sbb pompom gal lebih berkeyakinan drpd aku..mari kite ramai2 ke venice...

Asmida said...

sufi (aku suka tulis sufi instead of sufee sbb sufi tu mcm suci je....hehhe), weekend dpn ok la. aku pon x penah pegi lagi. nati aku tanyo kwn aku yg dah pegi tu.

mu nok gi venice? oh, tidak! tidak! tu tempat aku berangan nak beromantika ngan hubby. sejak kecik lagi aku berangan nak gi venice dgn suami aku. kalu aku di ngan mu, rosak la imaginasi masa remajaku. hahaha. kato nok gi spain? bagus gak tu. panas, ada pantai.... tapi venice pon ok. nati aku cipta imaginasi romantika hok lain la pulok.

ieda said...

drpd abg King's Kebab baik lagi abg di Makan's Restaurant..tadi gi lagi makan di Makan tapi abg ensem tu takde..hehehe..

bules..bules..habaq no..cheq nak beli puyuk belanga kat femli skali..

S.u.F.e.E said...

dA...

abe hok mano??
hok kechik2 tuh kow...
ahahhahaha...

ko hok mano..
acu korek tah..
As,acu mung tanyo teh
saing kito

namo kay..
gi makey sokmo
tapi tok kenye...

ieda said...

abe kechik tu ado male..buke dio..aloh..mung nih tok ingak la pulop..ado maso kito gi ari tuh..

dak po lah...sajo jah..isi maso lapang jer semo tu..

taraknama said...
This comment has been removed by a blog administrator.
iza said...

salam.i can't help to ask.mcm mane nk ltk link for the motivational quotes mcm ur blog ni? Mind teaching me?thanks

Asmida said...

iza,

smat datang ke blog saya. nak letak motivational quote tu :
customise>add a gadget>most popular>inspirational quotes and pictures.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda adalah pelawat yang ke :